LD Črnomelj

Lovska družina (LD) smo lovski tovariši, ki smo se zbrali in organizirali, da bi lov kot najstarejšo dejavnost človeka izvajali ob upoštevanju načela varstva in gojitve divjih živali.
S tem smo združili moči in dosegli cilje. Reševali probleme, ki zadevajo nas lovce in druge uporabnike prostora, starejše in tudi mlajše. Vse generacije. Velikokrat smo uspeli, včasih pa tudi ne. Vsega pač ne moremo doseči, imeti. Vendar je treba poskušati. Vedno znova. Zaradi vseh, ki so nam zaupali. Nas izbrali.
Tako je minilo 60 let. In čeprav smo LD starejših ljudi, je vsaka nova pridobitev mlajšega lovca pravi korak za naprej. Kajti znanje in energijo je potrebno za nove ideje ter uresničitev ciljev, ki so postavljeni z novo zakonodajo. Vsak po svojih močeh. Nekateri še več od tega. Ker drugače ne znajo in takih ni tako malo.
Le spomniti se je treba vseh članov, tvornih predsednikov in kreativnih vodij posameznih odborov, brez katerih naša LD ne bi bila, kar je. Brez ljudi torej ne gre. Ker vse kar so delali, smo delali in še delamo, je za dobrobit sodelovanja lovskih organizacij in posameznih lovcev z upravljalci in lastniki zemljišč, gozdov in voda. To je sestavni del aktivnega varstva divjadi in njenega življenjskega prostora.